Select Page

Evo jedne jako interesantne vesti. Od sada možete lako i brzo instalirati i podići novu verziju Windows-a na vašem Mek računaru i osposobiti ga da radi uporedo sa Mek-ovim operativnim sistemom. Boot camp podržava 32-bitni Majkrosoftov sistem Windows XP ili Vista. Ono što je  najbitnije je i to da će windows raditi u potpunosti normalno sa maksimalnim iskorišćenjem resursa multi-procesora, multi-cora, 3D akcelelatora, konekcija kao što su USB, FireWire, Wi-Fi i ostalo.

Ono što je najbitnije od svega je da je proces instalacije potpuno jednostavna, što je uvek i krasilo tim stručnjaka koji proizvode Mek računare i sisteme.

Instalacija:
Kada se odlučite da pokrenete instalaciju, boot camp asistent će vam pripremiti hard disk, tako što će sve vaše Mek podatke sačuvati na posebnoj particiji i kreirati novu particiju za windows instalaciju i fajlove. Takodje ukoliko negde nastane problem pri samoj instalaciji, tu je u i PDF help fajl koji možete pročitati dok je instalacija u toku.boot_camp

Drajveri:
Kada instalirate windows, nemate potrebe da pretražujete internet kako bi ste sakupili hrpu  potrebnih drajvera,  dovoljno je samo da ubacite Leopard disk i svi vaši drajveri će biti istog trenutka instalirano i podešeni.

Podizanje sistema (izbor):
Kada podišete računar držite Option key i jednostavno izaberite koji od ponudjena dva sistema želite da koristite.

Sve u svemu, možda jako interesantna novost ili ti početak jedne nove revolucije  za sve ljubitelje Mek računara i Windows XP i Vista operativnog sistema!

Više infiormacija možete pronaći na oficijalnoj web prezentaciji firme Apple:
http://www.apple.com/macosx/features/bootcamp.html