Select Page

Već duže vreme imamo ovaj servis, ali eto nikako da ugrabim vreme i predstavim ga svima. Međutim, pogledam statistiku ovog meseca i ukapiram da prihodi od servisa drastično rastu i da je greška što ga ne promovišemo više. Dakle, o čemu se radi.

Sms pretplata je servis kod koga se korisnik prijavi ako je zainteresovan, a vi mu onda možete slati periodično informacije. Koliko često to sami određujete – recimo dnevno, nedeljno, dva puta nedeljno i slično. Korisnik se prijavljuje na servis naravno slanjem keyword-a na kratki sms broj, a odjavljuje se slanjem komande “stop”. Ono po čemu je ovaj servis drugačiji od drugih je što ne inicira korisnik naplatu (tj. skidanje novca sa svog računa u vašu korist), već to vi radite svaki put kada pošaljete poruku sve dok se korisnik ne odjavi. Cena poruke može biti od 20 – 300 dinara.

Evo primera:

Cena prijave je 20 dinara, a cena periodične poruke je 70 din.  U pitanju su sportski tipovi, pa se poruke šalju svaki dan. Po neki dan nema poruka jer nema utakmica, ali ponekad se dešava da budu i 2 poruke dnevno. Sve u svemu računaćemo 1 poruka dnevno.

1 nedelja – prijavilo se 50 korisnika
prijava 50 x 20 = 1000 din.
poruke 50 x 70 x 7 dana = 24.500 din.

2 nedelja – prijavilo se još 45 korisnika, ali se odjavilo 15 korisnika, ukupno ih ima 50 + 45 – 15 = 80
prijava 45 x 20 = 900 din
poruke 80 x 70 x 7 dana = 39.200 din.

3 nedelja – prijavilo se još 60 korisnika, a odjavilo 30. Sada ih ukupno ima 80 + 60 – 30 =110
prijava 60 x 20=1200 din
poruka 110 x 70 x 7 dana = 53.900 din.

4 nedelja – prijavilo se 40 korisnika, odjavilo 15. Sada ih ukupno ima 110 + 40 – 15= 135
prijava 40 x 20 = 800 din
poruka 135 x 70 x 7 dana = 66.150 din

————————————————————
Za mesec dana se prijavilo 195 korisnika, ali se odjavilo 60.
Ukupan ostvareni bruto promet je 183.750 din

Kolika je zarada?

Kumulativan efekat povećanja broja članova iz nedelje u nedelju je evidentan. Zamislite koliko prihodi rastu posle par meseci? Mi smo u primeru iskazali bruto obrt, za klijenta prihodi od servisa su manji, jer mobilni provajderi uzimaju pola kolača, pa je čist procenat isplate za klijenta 35%. Za sve naše servise postoji online statistika u realnom vremenu koju možete pratiti.

Za vlasnike sajtova želim da napomenem da su prihodi od promocije sms servisa svakako više puta veći od promocije popularnih pay-per-click servisa i dobar su izvor dodatnih prihoda.

Šta se može raditi?

Trenutno su najpopularnije informacije vezane za sportske tipove, astrologiju, loto i bingo izvlačenje i devizni kurs. Ipak, može se raditi sve što je potrebno vašoj ciljnoj publici. Recimo, možete slati kupone, obaveštenje o mesečnom update-u sajta , najnovije oglase za određenu kategoriju, upiti za vaš oglas (dali ste oglas za auto, neko vam pošalje poruku preko sajta a vama stiže sms obaveštenje) obaveštenje o pristigloj poruci na sajtu (imate novu FB poruku?) i slično.

Servis je idealan za medije koji imaju slobodnog reklamnog prostora. Efikasnost servisa je visoka i zavisna je od popularnosti medija (broja posetilaca, slušalaca, čitalaca, gledalaca…). Treba paziti da informacije butu tačne, korisne i na vreme. Ne treba previše često slati sms poruke ako za to nema opravdane potrebe jer se onda povećava procenat korisnika koji se odjavljuju sa servisa.

Ko pruža informacije?

Možete sami pružati informacije preko naše web aplikacije ili možete korisiti neku od naših postojećih usluga i u tom slučaju na vama je samo da reklamirate servis. Mi trenutno pružamo informacije za sledeće servise sportski tipovi, astro znakovi, loto i bingo rezultati i devizni kurs.

Kako početi?

Ako ste zainteresovani, prvi korak je da nas kontaktirate putem telefona 011 395 63 50 ili preko web-a. Molim vas da ukoliko popunjavate web formular to učinite što detaljnije kako bi mogli da vam pružimo prave informacije. Mi ćemo vas kontaktirati i napraviti kratku konsultaciju oko svega sa vama. Ukoliko je sve u redu, sledeći korak je potpisivanje međusobnog formalnog ugovora, šaljemo vam korisničke podatke za vaš nalog (statistika) i naravno implementacija servisa na vašem sajtu ili u medijskom prostoru. Na početku sledećeg meseca šaljemo vam obračun, vi nama fakturu i naravno uplaćujemo prispele prihoda od mobilnih provajdera za taj mesec.

Update – ne pružamo više ovaj servis klijentima.