Select Page

“Telekom Srbije” i opština Inđija postigli su dogovor o uvođenju jedinstvenog “m-uprava sistema” (m-government), koji će građanima Inđije da omogući brži i lakši pristup opštinskim službama putem mobilnog telefona.

Reč je o pilot projektu, koji ostalim opštinama može da posluži kao dobar primer kako se može unaprediti rad lokalne samouprave.

mUprava je usluga koja korisnicima registrovanim za mobilna plaćanja (kao što je SMS dopuna) omogućava da putem web ili WAP Mondo portala naruče dokumenta iz ponude opština koje su uključene u ovaj sistem. Zahvaljujući ovoj usluzi, na jednostavan način se može naručiti željeni dokument, pri čemu se plaćanje vrši putem mPayment sistema mt:s-a. Naplaćeni iznos obuhvata sve administrativne takse neophodne za dobijanje dokumenta.

Da biste koristili ovu uslugu, neophodno je da budete korisnik DinaCard kartice i da se registrujete u banci koja Vam je karticu izdala.

Cena naručenog dokumenta nije uvek ista i zavisi od opštine, vrste dokumenta i načina isporuke, a najčešće se plaćaju republička i opštinska taksa. Cena uključuje i troškove opštine za isporuku dokumenta, ukoliko se odlučite za tu opciju.

Uz to, za korišćenje mUprava servisa sa vašeg mobilnog računa naplaćuje se iznos od 10,00 dinara + PDV (neophodno je da prepaid korisnici imaju minimalni kredit u ovom iznosu).

Trenutno je moguće naručivanje Izvoda iz matične knjige rođenih u opštini Inđija, a uskoro se očekuje proširenje i na druge opštine i druga dokumenta.