Select Page

Kompanija MSI je na sajmu potrošačke elektronike Consumer Electronics Show (CES) koji se od 8. do 11. januara 2009. godine održava u Las Vegasu, prikazala lagan i tanak prenosivi računar X320 koji podseća na Appleov računar MacBook Air.

MSI-jev računar je izuzetno tanak i ima profil avionskog krila koje na najdebljem delu ne prelazi dva centimetra, a na prednjem je poput oštrice noža. Težak je svega 1,3 kilograma, ima široki ekran od 13 inča (sa odnosom strana 16:9) i prilično veliku upravljačku pločicu. Drugim rečima, spolja gledano, ovo je Airov klon.

 

Kada se ovog proleća pojavi u prodaji, X320 će za razliku od Appleovog modela čija je najniža cena 1800 dolara, koštati između 700 i 1000 dolara, zavisno od opcija.

Naravno, ovakva cena ne dolazi bez kompromisa – kućište je od plastike i ne otvara se baš lako; umesto operativnog sistema OS X na njemu je Windows Vista, umesto procesora Core 2 Duo ugrađen je Atom, a Nvidijinu karticu GeForce 9400M zamenila je integrisana Intelova grafika. (preuzeto sa mikro.rs)