Select Page

Beograd — “Fabrika znanja”, najveći regionalni skup informatičkog softvera i hardvera, otvoren je u prisustvu velikog broja zvanica iz Srbije i regiona.

Šta je novo u svetu informacionih tehnologija, korišćenje elektronske kupovine i digitalnog potpisa, elektronsko povezivanje javnih službi i institucija, primena u zdravstvu, ali i koliko je na tom polju napredovala Srbija, neke su od tema ovog skupa.

Druga “Komtrejdova” Fabrika znanja okupiće veliki broj domaćih IT stručnjaka, predavače iz uglednih svetskih kompanija, poslovne ljude iz zemlje i regiona, učenike i studente.

“Fabrika znanja je regionalni događaj poslovno-edukativnog karaktera, namenjen onima kod kojih će sutra zavisiti naša budućnost, a to su naši najmlađi, s ciljem da na jednom mestu pronađemo znanje i talenat”, kaže predsednik Komtrejda Veselin Jevrosimović.

Ministar ekonomije i gradonačelnik Beograda slažu se da je Srbiji neophodno ulaganje u IT sektor i obrazovanje uopšte.

Gradonačelnik Đilas kaže da je glavna poruka s ovog skupa ulaganje u obrazovanje, i to ne samo kao demagogija.

Ministar Mlađan Dinkić ukazao je da Vlada podržava ovakve aktivnosti.

“Pokrećemo akciju ‘Digitalna škola’, da i u mestima gde nema para damo računare. Vlada će obezbediti da svi dobiju računare i da se sva deca kompjuterski opismene”, naveo je Dinkić.

Na otvaranju Komtrejdove “Fabrike znanja” bili su i ministri trgovine i obrazovanja Slobodan Milosavljević i Žarko Obradović, predsednik Privredne komore Srbije Miloš Bugarin, i brojne ličnosti iz domaće privrede.

Izvor B92