Select Page

Uhapšeno 14 osoba osumnjičenih da su kao pripadnici organizovane kriminalne grupe, zloupotrebom SMS igara na sreću pribavili protivpravnu imovinsku korist vrednu više stotina hiljada evra.

Pripadnici Službe za borbu protiv organizovanog kriminala uhapsili su 14 osoba osumnjičenih za zloupotrebu SMS igara na sreću, saopšteno je iz Tužilaštva za organizovani kriminal.

Oni su uhapšeni u jutarnjim časovima po nalogu tog Tužilaštva i osumnjičeni su da su kao pripadnici organizovane kriminalne grupe, zloupotrebom SMS igara na sreću pribavili protivpravnu imovinsku korist vrednu više stotina hiljada evra, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je ta kriminalna grupa otkrivena zahvaljujući informaciji Državne lutrije Srbije i saradnji sa nadležnim državnim organima.

Osumnjičeni će u roku od 48 časova biti privedeni istražnom sudiji Posebnog odeljenja Višeg suda u Beogradu.

U Državnoj lutriji Srbije ističu da u ovom trenutku ne mogu da govore o pojedinostima, ali da će pružiti punu ekspertsku podršku svim istražnim organima.

Zahvaljujući najsavremenijim tehnološkim rešenjima, Državna lutrija prati sve novine u komunikacijskim sistemima i uvek će reagovati brzo, efikasno i sprečiti svaku moguću zloupotrebu, u cilju zaštite svojih igrača, kaže se u saopštenju Državne lutrije Srbije.

Medijski javni servis Srbije očekuje od policije energičnu istragu, otkrivanje i imenovanje krivaca i odgovornih za moguću zloupotrebu SMS igara.

“Čuvajući poverenje gledalaca, naglašavamo da RTS nije organizator SMS nagradnih igara, niti je vlasnik korišćenog hardvera. Prema dostupnim podacima, u grupi privedenih nema zaposlenih u RTS-u”, saopštio je Kolegijum RTS-a.

Izvor RTS